CV politic/Eduard Florea, candidat PER preşedintele Consiliului Judeţean Argeş: O SINGURĂ GRIJĂ – OAMENII!

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Nume: Constantin Eduard Florea

Data naşterii : 24/09/1974

Căsătorit, doi copii ce îmi înseninează fiecare dimineaţă , o fetiţă de 8 ani, Ana-Maria, un băiat de 23 ani, căsătorit, care, în curând va deveni tată, iar eu un tânăr bunic.

Absolvent al:  Institutului Militar Auto BASARAB I, Royal Netherlands Air Force Military School -Woensdrecht.

Experienţă de 10 ani în domeniul militar

Experienţă de 17 ani în domeniul logistică şi transport

Profesia: inginer A.R.

Crez de viaţă:  Atâta timp cât am o voce să mă fac auzit , picioare pentru a mă ridica, o viață de trait, voi continua să lupt pentru tot în ceea ce CRED!

Membru în PER din data de 01/03/2020

DE CE PER?

Eduard Florea: P.E.R este un partid modern, cu vocaţie europeană de orientare centru, ce are ca scop principal promovarea şi apărarea principiilor ecologiste pe plan politic, economic, ştiinţific şi social. Ecologia a devenit, în actualele condiţii, o componentă fără de care România nu poate avea un viitor european de succes, o expresie directă a patriotismului şi a responsabilităţii actualei clase politice faţă de viitorul acestei naţiuni.

Puncte forte ale judeţului Argeş:

Eduard Florea:

 1. poziţionare geografică – la intersecţia tuturor axelor de transport şi apropierea de capitală conferă un avantaj judeţului
 2. economic discutând, pe teritoriul judeţului Argeş regăsim agenţi economici ce contribuie substanţial la PIB-ul României. Automobile Dacia de exemplu, la care adăugăm întreaga reţea de agenţi economici ce deservesc Dacia. Faptul că economic suntem o forţă se vede şi în numărul foarte mare de firme de transport înmatriculate la noi, transportatori ce sunt în top 3 în România. Cu mândrie pot spune că aici se situează şi compania condusă de mine.
 3. obiectivele turistice aflate pe teritoriul judeţului: Transfăgărăşan, Baraj Vidraru, obiective istorice – Goleşti , Cetăţeni, Curtea de Argeş etc.

Puncte slabe ale judeţului Argeş:

Eduard Florea:

 1. Infrastructura rutieră şi feroviară – dezastru
 2. Lipsa unui plan unitar de dezvoltare regională şi lipsa totală de proiecte de dezvoltare cu atragerea de fonduri europene.
 3. Procentul inacceptabil de mic de comune ce beneficiază de apă curentă, canalizare şi gaze.
 4. Lipsa unui sistem de transport persoane la nivel judeţean. Găsim pe drumurile judeţului tot felul de firme de transport ce dispun de mijloace de transport depăşite tehnic si numeric, fără o sincronizare pe paliere orare.
 5. Lipsa de poli logistici / agenţi economici de producţie (nu doar servicii şi comerţ ) care să acopere întregul judeţ şi implicit să ajute la o dezvoltare socio-economică unitară, blocând migraţia către municipiu şi oraşe, prin dezvoltarea doar a centrului, care nu face altceva decât încurajarea navetismului şi implicit încurajarea tinerilor  de a părăsi vatra satului pentru un trai mai bun la “oraş“.

Motto de candidat: O SINGURĂ GRIJĂ – OAMENII!

Întrebare: Domnule Eduard Florea, cum veţi contribui la dezvoltarea judeţului, din calitatea de posibil viitor preşedinte al CJ Argeş?

Răspuns:

 1. Promovarea pe plan naţional şi european a judeţului
 2. Atragerea de fonduri europene şi implicit de investiţii la nivel judeţean. Dezvoltarea unui plan unitar pe întreg teritoriul judeţului, fără a crea discrepanţe zonale şi fără a încuraja migrarea dintr-o zonă în alta.
 3. Atragerea investitorilor. Personal am făcut acest lucru în 2013 şi acest lucru se poate vedea în numărul de angajaţi , valoarea taxelor şi impozitelor plătite către buget. Orice cetăţean care îşi câştigă prin muncă un venit decent va consuma în zona sa de dezvoltare o mare parte din venituri, iar asta ajută la dezvoltarea generală a judeţului.
 4. Venind din sectorul logistic nu pot să nu menţionez faptul că suntem deficitari. Cu un minimum de efort din partea autorităţilor pe de o parte şi din partea agenţilor economici pe de altă parte (vă asigur că sunt fantastic de mulţi cei care îşi doresc) se poate crea un pol logistic de produse alimentare cu sau fără temperatura controlată (în acest sens, nu există nimic notabil în judeţ). La acest moment, 95% din piaţa de legume şi fructe de import / export este direcţionată către Bucureşti. Dacă s-ar crea un astfel de pol în judeţul nostru, care să se afle la intersecţia coridoarelor de transport europene, vă asigur că am scrie istorie.

 

 

Write A Comment