D-na Claudia: “Cu ce drept să-i obligăm pe copii să-şi întreţină părinţii?”

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Se numeşte Claudia Gheorghiţă şi este singurul părinte din România care a scris Senatului ce crede despre proiectul de lege al Recunoştinţei între generaţii, care îi obligă pe copiii majori să plătească pensie de întreţinere pentru părinţi, bunici sau străbunici, în caz contrar ei putând fi daţi în judecată, amendaţi sau chiar trimişi la închisoare. Portalul senat.ro ne oferă posibilitatea să trimitem electronic opiniile noastre privind orice proiect de lege. Aşa a făcut Claudia Gheorghiţă ieri:

“După 40 de ani de muncă aştept să fiu susţinută financiar de bugetul la care am contribuit, nu de copilul meu”

„Din păcate este o lege care îi susţin şi îi încurajează pe asistaţii social, care nu au şi nu îi interesează un loc de muncă, fumează, consumă alcool şi nu îşi susţin copiii- din păcate, aceşti copii vor fi obligaţi să îşi întreţină părinţii. În momentul de faţă sunt mii de copii abandonaţi de părinţi, care au plecat să lucreze în străinătate, iar noi creem un cadru legislativ  prin care să obligăm aceşti copii abandonaţi să-şi întreţină părinţii? Cu ce drept?

Trebuie creat un mediu de afaceri care să genereze locuri de muncă în ţară, iar vârstnicii să se bucure de pensii decente în urma cotizării făcute de-a lungul vieţii.

Am deja 20 de ani în câmpul muncii şi mai trebuie să muncesc încă minim 20 de ani. După 40 de ani de muncă aştept să fiu susţinută financiar de bugetul la care am contribuit aceşti 40 de ani, nu de copilul meu.

“Copilul meu are obligatia să-şi susţină propriul copil”

Copilul meu are obligaţia să-şi crească şi să-şi susţină propriul copil, nu pe mine ca părinte.

În prezent, susţin câţiva copii cu ghiozdane, rechizite, haine să îşi poată continua studiile. Părinţii acestor copii nu muncesc şi nici nu au de gând să muncească. Vi se pare normal ca aceşti copii să fie obligaţi să-şi întreţină părinţii?” – a spus Claudia Gheorghiţă.

Această iniţiativă aparţine deputatului PSD de Bihor, Dumitru Gherman, de meserie maistru chimist, în vârstă de 65 de ani,  divorţat şi tată de doi copii. Veniturile sale sunt: o indemnizaţie de 10.000 lei pe lună şi o pensie de 2000 pe lună:

CV-ul lui Dumitru Gherman aici: Cine este initiatorul Recunostinţei intre generatii

Averea lui Dumitru Gherman aici: Averea initiatorului

Cum a explicat Gherman necesitatea Legii de recunoştinţă între generaţii?

“Ne aflăm într-o lume în care normele morale se dovedesc a nu mai fi suficiente pentru a crea obligaţii reciproce între oameni, nici chiar între membrii aceleiaşi familii, dezumanizarea sub influenţa banilor, egoismul şi lupta pentru dobândirea averilor create prin munca părinţilor şi bunicilor, determinându-i pe tineri să uite că au şi obligaţii, nu numai drepturi.

Este vorba de un nou tip de abandon, de care suferă persoanele vârstnice, abandonul emotional.

Oare, a avea grija unui bătrân cu pensie şi cu diverse proprietăţi este mai greu decât creşterea şi educarea unui copil până la vârsta de 26 de ani, fără venituri şi fără proprietăţi sau e vorba de discriminare?” – se arată în motivele care stau la baza proiectului trimis la Senat.

Textul integral aici: Motivele Legii

Proiectul integral aici: Proiectul

Dacă nu există un contract scris ori testament privind întreținerea părinților inapți de muncă sau care se află în dificultate și necesită sprijin material, problema achitării pensiei de întreținere de către copiii majori se soluționează pe cale amiabilă între părți, apelarea la rezolvare pe judecătorească fiind ultima soluție de urmat, se arată în proiectul care a fost semnat de 74 de parlamentari.

Şi doi deputaţi argeşeni sunt semnatari ai acestui proiect: Nicolae Georgescu (are un copil), fostul director al Şcolii Tudor Vladimirescu Piteşti şi Nicolae Velcea (are un copil), fost şef de Serviciu la Automobile Dacia.

Consiliul Legislativ are termen de avizare a proiectului pana la 2 august.

foto telegrafonline.ro

Write A Comment