Dan Barna, candidatul USR PLUS la prezidenţiale, s-a aflat astăzi în Argeş, pentru a strânge semnături şi pentru a susţine o conferinţă de presă la Piteşti.

  „Am discutat cu o doamnă, care mi-a spus că are o pensie de 860 de lei după 40 de ani de muncă. A spus că dacă nu muncea deloc avea 640 de lei pensie. A întrebat: a meritat să muncesc 40 de ani? Este o întrebare foarte dureroasă. Ceea ce îşi propune Alianţa USR PLUS, ceea ce îmi propun eu ca şi candidat la preşedinţia României din partea acestei Alianţe, este să schimbăm România într-o ţară în care se merită să trăieşti.

În momentul de faţă ne pleacă viitorul

În momentul de faţă, jumătate dintre tinerii de liceu vor să plece din ţară. În momentul de faţă, ne pleacă viitorul. Din datele Institutului Naţional de Statistică,  anul trecut au plecat din România 130.000 de persoane. Practic, un oraş de mărimea Braşovului s-a mutat în străinătate, iar asta se întâmplă în fiecare an. Nu ne mai permitem să rămânem în această înţepenire în care se află societatea. Statul nu mai funcţionează. Ceea ce s-a întâmplat la Caracal, ceea ce se întâmplă în fiecare zi în sistemul de sănătate, toate acestea ne arată că este nevoie de o schimbare profundă a felului în care facem politică.

USR PLUS va da Piteştiului un primar care va  începe aşezarea Argeşului

Este nevoie de oameni oneşti şi competenţi, care să se implice în administrarea şi conducerea statului  şi la nivel naţional şi la nivel local. Sunt foarte sigur că la alegerile locale, USR PLUS va da Piteştiului primarul care va începe aşezarea Argeşului, pe direcţia de stat modern. Pentru că este timpul să facem acele autostrăzi de care vorbim de 30 de ani. E timpul să construim acele spitale regionale, e timpul să adoptăm acele măsuri de sprijin pentru antreprenori şi pentru cei din diaspora care vor să se întoarcă în ţară. Astfel, putem construi acea Românie în care tinerii îşi vor dori să trăiască. Acea Românie în care să ne putem găsi fericirea. Timp de 30 de ani ne-am obişnuit cu puţin, cu -hai să nu fie aşa rău-, să fie măcar un rău mai mic. Felul acesta de a vedea lucrurile trebuie schimbat!”-  a declarat Dan Barna astăzi la Piteşti.

USR PLUS Argeş va analiza cine anume se va înscrie în competiţia pentru Primăria Piteşti de la anul, numele vehiculate fiind cele ale deputatului Ionuţ Moşteanu şi al fostului consilier al primarului Cornel Ionică, Dan Hodoş, fost bursier în Ştiinţe Politice şi Administrative în Madrid, la Universidad Carlos III, cu studii la Yale.

Write A Comment