Ludovic Orban: “Ana Stan s-a plasat în afara partidului! Nu mai reprezintă PNL-ul!

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Felul în care Ana Stan a ales să iasă din decorul politic argeşean nu a fost tocmai unul inspirat, date fiind impresiile lăsate. Notăriţa a candidat în data de 10 februarie la funcţia de vice al Piteştiului, fiind propusă de consilierul local PMP, Dănuţ Dinu, în contrapartidă cu Gelu Tofan, fix colegul de partid şi candidatul oficial al PNL, pentru această funcţie. Deşi plecarea ei din PNL era iminentă, tratativele liberale cu Adrian Miuţescu ar fi putut fi gestionate, lămurite, cu uşile închise, departe de ochii publicului sau de compasiunea unor membri ai PSD. În cel mai contrar caz, am fi aflat că şi-a dat demisia din partid, urmare a neînţelegerilor cu şeful PNL Argeş.

###

Pentru că, la modul cel mai serios, în cadrul şedinţei de săptămâna trecută, pentru alegerea viceprimarilor, social-democraţii au fost cei care au înţeles perfect ce se întâmplă cu Ana Stan, în vreme ce PNL USR se aflau sub şocul candidaturii-surpriză a acesteia, mobilizându-se sub promisiunea de a-i da votul lui Gelu Tofan. Este clar că aşa a înţeles cel mai bine Ana Stan să-şi joace ultima carte, după numeroasele nemulţumiri declarate preşedintelui PNL, Adrian Miuţescu: a dorit o candidatură pentru funcţia de primar al Piteştiului, dar în urma unui sondaj intern, a fost desemnat Sorin Apostoliceanu. A dorit o candidatură pe lista eligibilă la Camera Deputaţilor, dar, în urma unor negocieri de la Centru, a sosit Daniel Constantin la Piteşti. Altfel spus, Anei Stan nu i s-a dat ocazia de a-şi chema la vot uninominal electoratul de care se bucură- acelaşi electorat pe care îl putem vedea pe pagina şi contul de facebook ale notăriţei, care îi calcă pragul şi care zilele trecute a salutat demisia ei din PNL.

###

Este regretabil însă că propunerea din Consiliul Local pentru funcţia de viceprimar a Anei Stan nu a venit din partea unui membru PNL. Situaţia ar fi căpătat atunci alte valenţe: şi anume că, totuşi, partidul ei o doreşte viceprimar pe ea, şi nu pe Gelu Tofan. Promisiunile fuseseră însă bătute în cuie. Până şi Mihai Coteţ, cel care s-a aflat în conflicte deschise cu Gelu Tofan, i-a dat votul acestuia şi nu notăriţei. Ca niciodată, consilierii locali de dreapta au făcut echipa promisă, dezicându-se, pe hârtia de vot, de Ana Stan. Şi chiar dacă ar fi fost votată majoritar, ajungând vice al Piteştiului, Ana Stan ar fi fost exclusă din partid, fără să-şi poată duce la final mandatul. Cel mai regretabil este că Ana Stan nu şi-a anunţat la partid intenţia de a candida pentru o funcţie de viceprimar. Poate lucrurile ar fi stat cu totul altfel. Dincolo de toate acestea, este clar că supărările ei au fost mult mai multe, în afara celor pe care le ştim, pentru că altfel nu se explică gestul de a nu-i răspunde la telefon preşedintelui PNL România, Ludovic Orban, care s-a întâmplat să o sune exact în mijlocul tensiunilor din şedinţa Consiliului Local de miercuri, 10 februarie.

###

Gelu Tofan a obţinut 13 voturi, iar Ana Stan a fost votată de 10 consilieri locali. După rezultate, Ana Stan a anunţat că-şi dă demisia din Consiliul Local. Adrian Miuţescu a emis declaraţii oficiale, după desemnarea lui Tofan ca viceprimar al Piteştiului, fără să specifice absolut nimic de conflictul public al serii de miercuri:  “După revoluția din 1989 mi-am dorit să avem primar liberal în Pitești! Anul trecut am fost aproape, iar pentru asta îi mulțumesc lui Sorin Apostoliceanu. Azi, prin alegerea viceprimarului Gelu Tofan, suntem și mai aproape de împlinirea dorinței din urmă cu 31 de ani, de a avea o administrație liberală în municipiul reședință de județ! Felicitări și succes Gelu! Felicitări Mihai Mihăilescu! Felicitări consilierilor PNL care au votat, dar și colegilor de la USR-PLUS, pentru susținere! Sunt convins că votul din Consiliul Local reprezintă un nou început pentru PNL Pitești!”, a spus Adrian Miuțescu.

###

La scurt timp, notăriţa a publicat pe contul de socializare că a ales să părăsească PNL: “Când am hotărât să ader la PNL, am avut în vedere atât istoria extraordinară a acestui partid cât, mai ales, principiile şi valorile care au stat la baza creării  sale şi cu care eu mă identific. În ultimii doi ani, am ajuns să înţeleg că pentru PNL Argeş ideologia liberală şi setul de valori şi principii nu reprezintă o preocupare, acest aspect reieşind cu claritate din slabele rezultate obţinute la alegerile de anul trecut. Din acest motiv, astăzi am hotărât, fără niciun regret, să părăsesc acest partid. Cu consideraţie pentru cetăţenii municipiului Piteşti, Ana Stan.”- a scris joi Ana Stan pe reţeaua de socializare. Comentariile au atras şi alte curiozităţi, dacă nu cumva Ana Stan intenţionează să intre în PSD. Chestiune pe care notăriţa a ţinut s-o lămurească.

###

“Pentru a închide această curiozitate, vă spun că NU am plecat din PNL, pentru a intra în alt partid politic. Am plecat pentru că s-a umplut paharul cu dezamăgirile adunate în ultimii ani, provocate de lipsa de caracter a liderilor, de lipsa de viziune şi loialitate faţă de electoratul propriu şi oamenii din partid, care s-au implicat în creşterea imaginii partidului. Voi contribui la sancţionarea derapajelor din partidele politice din postura de simplu cetăţean, neînregimentat politic, îmi voi aloca mai mult timp pentru familie si profesie, dar nu voi uita datoria civică pe care o am faţă de cetăţenii oraşului meu! (…) Nu am căutat beneficii sau privilegii până acum si nu voi face asta nici în viitor! (…) Consider că oamenii propuşi de partide trebuie să reprezinte pentru alegători garanţia că odată aleşi în funcţiile propuse, promisiunile faţă de alegători vor fi duse la îndeplinire. Numai aşa partidele politice pot fi motorul democraţiei parlamentare şi constituţionale!”- a scris Ana Stan pe facebook.

###

Referitor la cele întâmplate în PNL, mai precis în şedinţa Consiliul Local din data de 10 februarie, care a marcat alegerea celor doi viceprimari ai Piteştiului, şi mai ales că a fost la curent cu tensiunile create de Ana Stan, i-am cerut lui Ludovic Orban un punct de vedere. Potrivit preşedintelui PNL România, Ana Stan nu mai reprezintă PNL.

Ana Stan nu a fost susţinută de PNL şi de către partenerii noştri de la USR, pentru a candida pentru funcţia de viceprimar al Piteştiului. Anterior acestei şedinţe de consiliu local, PNL Argeş a luat decizia democratică de a-l susţine şi vota pe Gelu Tofan. Ana Stan s-a plasat în afara PNL şi în afara înţelegerilor cu partenerii noştri de Coaliţie de la USR. Doamna Ana Stan nu mai reprezintă PNL şi nici pe cei care au votat PNL.” – a declarat Ludovic Orban pentru săptămânalul Gherila.

(articol preluat din Săptămânalul Gherila, data apariţiei- 15 februarie, autor Graţiela Bâzoi)

Write A Comment