PNL Argeş are candidaţi! Îi mai trebuie o echipă bine închegată

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

PNL Argeş a muncit în acest an mai mult decât a făcut-o în ultimul cincinal. A atras membri noi, pe care i-a prezentat publicului larg, a fost consecvent în organizarea de reuniuni şi conferinţe de presă. Da, este şi an electoral, cel al prezidenţiabilului PNL, deci nu locale, dar nici măcar localele nu-mi amintesc să fi fost atât de dezbătute în anii anteriori, când marea fisură a acestui partid a fost  aceea de lipsă a unei echipe sudate. Absenţa unei echipe strânse în jurul unui ţel comun, la pachet cu fuziunile şi ulterior cu despărţirile de rigoare, a ros din importanţa PNL-ului istoric, mai ales în politica de sud a ţării.

Lucrurile s-au schimbat însă simţitor  în acest an.

Cumva, Adrian Miuţescu şi-a asumat  că PNL poate fi reîînnoit, rectificat pe alocuri, că nu atacurile la adresa PSD (-ALDE) pot fi singurele definiţii ale partidului Brătienilor din Argeş, ci şi promovarea oamenilor noi şi repoziţionarea celor ştiuţi. O opoziţie puternică înseamnă, dincolo de vehemenţa contra puterii, credibilizarea propriilor oameni şi aducerea acestora în faţa opiniei publice, care este, până la urmă, cel mai clar pulsometru al realităţii româneşti, în funcţie de vârstă, profesie, nevoi sociale.

Ceea ce are loc astăzi în PNL Argeş, respectiv lupta internă care se duce pentru viitoarea nominalizare a candidatului la Primăria Piteşti, ar trebui să-i ambiţioneze şi mai mult pe candidaţii Ana Stan, Mihai Coteţ, Tiberiu Irimia. În fond, politica nu a fost niciodată la îndemâna oricui, mai ales atunci când în joc sunt disputate funcţii importante. Şi mai ales că niciunul dintre cei trei nu a fost primit într-o echipă prestabilită, ci doar de către Adrian Miuţescu. În câteva săptămâni, s-au creat însă simpatii, s-au format grupuri şi grupuleţe. Astăzi, se fac exerciţii şi strategii. Care este mai potrivit pentru Primăria Piteşti?

Ana Stan, om de drept? Mihai Coteţ, om de afaceri? Tiberiu Irimia, doctor stomatolog?

Doar sondajul PNL va stabili cine merge în 2020, primul pe lista pentru Primăria Piteşti. Cum bine se vede, PNL Argeş are candidaţi. Dar niciunul dintre ei nu va avea şansele sperate la rezultatul final al alegerilor locale, dacă nu va fi susţinut de o echipă puternică.

Aşa că întrebarea-cheie la al cărei răspuns trebuie să reflecteze serios PNL Argeş este următoarea:

Va beneficia viitorul candidat al PNL Argeş pentru Primăria Piteşti, de toate resursele unei echipe bine închegate în jurul său?

Graţiela Bâzoi

 

Write A Comment