„Pentru ca istoria PNL să ne inspire, nu putem să ne rezumăm doar la a-i vedea pe Brătieni, pe liderii istorici ai PNL  și, desigur, a evoca faptele lor. Trebuie să ne reamintim că au fost oameni politici, cu victorii și înfrângeri, lăudați dar și criticați la vremea lor. Perseverența, rezistența și încăpățânarea de a reuși prin voința proprie sunt valorile care i-au definit și care trebuie să ne inspire și pe noi. A fi liberal nu este doar o simplă alegere a unei doctrine politice sau economice. A fi liberal este o trăsătură de caracter și un mod de viață.”- a declarat astăzi premierul României, preşedinte al PNL, Nicolae Ciucă la Vila Florica, cu ocazia aniversării a 147 ani de liberalism.

În discursul său, premierul a mai suţinut că în societățile contemporane, liberalismul economic garantează și promovează competiția în economie. Totodată, în societățile contemporane, statul liberal trebuie să asigure predictibilitate fiscală și investiții. „Predictibilitatea fiscală garantează că agenții economici (de la cel mai mic antreprenor la o companie multinațională) pot prevedea acțiunea economică pe termen mediu și lung. Așteptările lor legitime sunt protejate de încrederea că institutuțiile statului nu își modifică politica fiscală atunci când aceasta a căpătat stabilitate și eficiență în timp.”- a spus premierul Ciucă. 

Preşedintele PNL a mai declarat că  investițiile garantează dezvoltarea sănătoasă a economiei și o creștere economică stabilă, garantează și protejează locurile de muncă ale cetățenilor.

„Investițiile sunt cele care ne ajută să depășim crizele economice. Și în acest context extrem de dificil pentru toate societățile democratice, România are nevoie de investiții ca de aer. Cu Partidul Național Liberal la guvernare, în România se investește și se investește acum. Din acest motiv, fondurile europene multianuale, PNRR, alături de toate celelalte programe de investiții ale Guvernului și ale autorităților locale, reprezintă garanția stabilității și dezvoltării economice a României.”- a afirmat preşedintele PNL.

Premierul Nicolae Ciucă a participat astăzi, alături de preşedintele României, Klaus Iohannis, de preşedinta organizaţiei judeţene- Alina Gorghiu, şi alţi reprezentanţi ai guvernului şi demnitari, la manifestarea de la Vila Florica, prilejuită de împlinirea a 147 de liberalism, organizată de PNL Argeş.

 

 

 

Write A Comment