Astăzi, PNL a sărbătorit 147 ani de liberalism, la Vila Florica din Ştefăneşti. Evenimentul a fost marcat în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis, al premierului Nicolae Ciucă, preşedintei PNL Argeş- Alina Gorghiu (vicepreşedintă a Senatului), diplomaţi, miniştri, personalităţi politice şi culturale.

În alocuţiunea sa, preşedintele Iohannis a susţinut că destinul României moderne este strâns legat de destinul Partidului Național Liberal, “de curajul și înțelepciunea unor lideri vizionari, care au contribuit decisiv la reformarea societății românești”.

“Nu trebuie să uităm că România și-a proclamat independența, în 1877, în timpul marii guvernări liberale, iar fundamentul pe care s-a clădit statul român modern a fost liberalismul. Politica liberală a lui I.C. Brătianu a făcut posibilă o dezvoltare accelerată a țării.”- a declarat preşedintele ţării astăzi la Vila Florica. Acesta a mai subliniat că este relativ ușor de guvernat în perioade de prosperitate, când lucrurile decurg normal, dar infinit mai dificil când trebuie “să ghidezi țara în vremuri tulburi, cum a fost pandemia de COVID-19 sau actuala criză de securitate generată de războiul purtat de Federația Rusă împotriva Ucrainei”.

“Trecem prin momente când se impune să strângem rândurile, cum se spune, și să aducem la aceeași masă viziuni politice diferite, astfel încât guvernarea să reprezinte majoritatea românilor. Acest lucru nu înseamnă însă nici pe departe renunțarea la principiile liberalismului. Dimpotrivă, premisele pe care tocmai le-am menționat ne conduc într-o singură direcție: România are acum șansa demarării unor schimbări cu impact pe termen lung, iar voi, liberalii, aveți responsabilitatea de a fi nucleul acestor ample reforme care vor avea ca efect modernizarea și consolidarea statului. Investiții masive în domenii strategice, precum infrastructura rutieră, spitale și școli, gestionarea eficientă a banilor din Planul Național de Redresare și Reziliență, adaptarea, care deja a început, a sistemului de învățământ la principiile actuale ale științelor educației, toate acestea sunt proiecte concrete pe care miniștrii și parlamentarii liberali au obligația să le ducă la bun sfârșit.”- a mai spus şeful statului.

Write A Comment