Astăzi, la Filarmonica Piteşti a avut loc vernisajul elevilor din clasa a XII-a C- Secţia Arhitectură – a Liceului de Arte Dinu Lipatti, în cadrul căruia aceştia şi-au expus lucrările de atestat. Operele  pot fi studiate şi admirate până la data de 12 iunie, în foaierul Filarmonicii.

Iulian Rizoiu
Teodora Ilie
Petruţ Neacşu
Ana Silescu
Patricia Moise
Directorii Dinu Lipatti- Romu Vlădău și Gina Sandu, profesorii Anca Giura, Cătălin Paul Cozma

„A fost un exerciţiu ce simulează o situaţie reală de lucru la un concept de arhitectură. Elevii au făcut o analiză a contextului morfologic și istoric, au studiat în prealabil câteva exemple reprezentative din arhitectura contemporană internațională, în principal pe laureații premiilor Prizker. Expoziţia face parte dintr-o colaborare pe termen lung cu Filarmonica Piteşti. În foaier se vor găsi mereu lucrări de la Liceul de Arte “Dinu Lipatti”. Dintre elevii care au expus, unul este admis fără examen la facultate, fiind câștigătorul locului 1 la Olimpiada Națională de profil. Ceilalți vor urma, cu succes sperăm, facultăţi de arhitectură, arhitectură de interior şi design de produs.”– a declarat pentru interespublic.ro profesor arhitect Cătălin- Paul Cozma, coordonatorul elevilor clasei a XII-a C, Secţia Arhitectură- din cadrul Liceului “Dinu Lipatti”.

Iulian Rizoiu, Ana Silescu, Teodora Ilie, Teodora David (foto slider), Patricia Moise, Mihai Moldoveanu, Petruţ Neacşu, Mirela Turcu şi Eduard Gogan sunt autorii lucrărilor expuse astăzi în cadrul vernisajului, cu teme care vizează studii asupra unui teren din Piteşti sau rezolvarea unei locuinţe cu atelier de sculptor sau artist plastic.

sursa foto- Cătălin- Paul Cozma

(G.B.)

Write A Comment