ORDESSOS FEST: Dacii îi înfruntă pe romani, în Atacul de la Făget- Mioveni!

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

UPDATE: Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, activitățile programate vineri, 4 octombrie, în cadrul ORDESSOS FEST, de la Făget se vor amâna până mâine, sambata, 5 octombrie. Festivalul va începe mâine, de la ora 11.00 si va continua până duminică.
Având în vedere că activitățile cultural-educative, de natură istorică se adresau în special copiilor și tinerilor, fiind organizate în cadrul Zilei Internaționale a Educației, organizatorii au luat decizia amânării programului cu o zi din cauza ploii.

 

Dacă veţi intra în oraşul Mioveni, în zilele de 4 şi 5 octombrie, vă veţi întoarce în timp, pe pământ strămoşesc.

În după-amiaza zilei de vineri, 4 octombrie, în zona Făget vă vor întâmpina dansul şi incantaţiile nimfelor dacice, care renasc pentru a ne povesti despre viata lor şi pentru a-şi îmbărbăta soţii, ce se pregătesc de luptă. Veţi avea bucuria să-i revedeţi pe legionarii romani, dar şi pe războinicii barbari, care vor ridica steagurile inscripţionate cu Geto-Dacii Subcarpatici, Celtae Balatores şi Legiunea a 4-a Flavia Felix.

Gladiatorii vor renaşte şi ei, pentru că se vor lupta pe câmpul de la Făget, aşa cum o făceau la începuturi. Dacă îi veţi surprinde pe meşteşugarii care lucrează cu zalele, că sunt absorbiţi în atelierele lor de pielărie, de fierărie sau că se antrenează cu arcul, atunci nu mai sunteţi în 2019, ci aţi păşit în anul 101 după Hristos. Dacii şi romanii îşi vor etala armurile, la pas în centrul oraşului Mioveni, anunţând o bătălie, care s-a desfăşurat în condiţii vitrege în urmă cu 1918 ani: armata romană va ataca o fortificaţie dacică, la Făget, sâmbătă, 5 octombrie, începând cu ora 17.30. Este o reconstituire a luptei din iarna anilor 101/102.

Cei care vor face ca trecutul nostru să prindă viaţă pentru două zile sunt pasionaţii şi specialiştii în istorie de la HISTORIA RENASCITA, asociaţie din Piteşti, care promovează valoarea patrimoniului românesc. Festivalurile organizate în ţară de către argeşenii de la HISTORIA RENASCITA sunt, de fiecare dată, prilej de cunoaştere, admiraţie şi retrăire a vremurilor străvechi. HISTORIA RENASCITA, prin preşedintele Cătălin Drăghici  şi membri săi, deschid porţile istoriei, de această dată la Mioveni, pentru un spectacol unic de reînsufleţire strămoşească, sub denumirea de ORDESSOS FEST!

ORDESSOS FEST este un eveniment pe care nu trebuie să-l rataţi!

 

Write A Comment