Cine sunt copiii care au câştigat Concursul ARTgeș FEST?

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Ana Maria Picurici este câştigătoarea trofeului ARTgeş FEST, Festival-Concurs Național de Interpretare Muzică Ușoară, care s-a desfăşurat ieri la Grădina de Vară Piteşti. Ana Maria Picurici a obţinut premiul 1 la categoria 11-17 ani, pentru interpretarea pieselor „Suus” și „Cui îi pasă de mine”. Theodora Tudoroiu este câştigătoarea Premiului I la categoria 5-10 ani. Fetiţa a impresionat prin prestaţiile melodiilor Arlechino (Anna Pugaciova) și „Broscuța Oac”.

Ana Maria, cântec alături de dans şi teatru

Efervescentă, ambițioasă și muncitoare, laureata primei ediții a Festivalului, Ana Maria Picurici are 17 ani și este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național Carol I din Câmpulung Muscel. De mică și-a dorit să cânte pentru ca într-o zi să performeze pe aceeași scenă alături de Monica Anghel și Adele. Pentru realizarea acestui vis, Ana Maria se pregătește temeinic alături de Gina Pavel, făcând parte din trupa „Musicals by Gina Pavel”. Ana Maria încearcă să îmbine muzica ei cu dansul și teatrul, pentru a reuși să transmită auditoriului cât mai multă emoție.

Theodora vrea să devină învăţătoare

Câștigătoarea Premiului I la Categoria 5-10 ani este Theodora Tudoroiu. Are 9 ani și este elevă în clasa a IV-a la Școlii „Oprea Iorgulescu” din Câmpulung Muscel. Fire deosebit de comunicativă, Theodora își dorește să devină învățătoare, întrucât, crede ea, cu copiii poate comunica cel mai mult. Sociabilitatea cu care este înzestrată o determină să fie în mijlocul prietenilor, antrenată în jocurile copilăriei alături de parteneri de joacă de vârsta ei. Fie să pictează sau merge pe bicicletă, se pregătește de școală sau face teme, Theodora cântă; iar cântecul este marea ei pasiune. Expresivă, inteligentă, dezinvoltă, cu un sclipitor spirit actoricesc, Theodora a încântat publicul și juriul ARTgeș FEST cu două melodii adaptate perfect vârstei sale – Arlechino (Anna Pugaciova) și „Broscuța Oac”.

Desfășurat în perioada 5-7 iulie 2019, Festivalul ARTgeș FEST s-a adresat copiilor și tinerilor care abordează un repertoriu valoros, acelora care studiază și aprofundează arta interpretativă în toate aspectele ei, de la canto, la prezență scenică, înțelegerea și interpretarea textului unei piese, etica și morala în relația cu sine și cu colegii de scenă. Concurenții au fost repartizați pe categorii în funcție de vârstă, mai precis 5-10 ani, categoria 11-17 ani și categoria 18-30 ani.

Câștigătorii primei ediții a Festivalului sunt:

 CATEGORIA 5-10 ANI:

Premiul I – THEODORA TUDOROIU , Premiul II – ANA – MARIA BALTAG DIACONU, Premiul III – ADELINA – NICOLETA TĂNASE

 CATEGORIA 11 – 17 ANI

Premiul I – ANA – MARIA PICURICI , Premiul II – ȘTEFAN BADEA , Premiul III – ANDREI TEODOR

 PREMII SPECIALE  au fost oferite de Malta Travel, partener al Festivalului, Theodorei Tudoroiu și lui Ștefan Dincă.

Juriul care a evoluat prestațiile concurenților a fost format din: Mădălin Voicu Jr. – în calitate de președinte, Elena Niciu, Cristina Turcu Preda, Monica Gheorghiu și Monica Anghel. A prezentat Cătălina Grama (Jojo), director al Festivalului fiind Monica Anghel.

 Monica Anghel, directorul Festivalului: „Văzând-o pe Ana Maria aici, în faţa dumneavoastră, la câştigarea acestui trofeu, mi-am adus aminte de mine, în 1996, când am fost anunţată că am câştigat Cerbul de Aur. Ana Maria, eşti foarte talentată, eşti un om determinat. Meriţi pe deplin acest trofeu!”

 Araxy Negoşanu, manager Centrul Cultural Judeţean Arges: „Sper ca ARTgeş să devină un brand al judeţului. La această primă ediţie, dincolo de entuziasmul şi profesionalismul echipei, am simţit interes din partea multora care văd manifestarea ca pe o rampă de lansare a talentelor din judeţ. Îi aşteptăm lângă noi pe toţi cei care cred în talentul argeşenilor.”

Dan Manu, preşedinte CJ Argeş: „Ana Maria, mă simt onorat să-ţi ofer acest trofeu la prima ediţie a festivalului. Să îţi poarte noroc. Felicitări părinţilor! Felicitări profesorilor, dar în primul rând felicitări ţie!

 Pentru a „Respecta Valorile Naționale”, trebuie să ne preocupe creșterea, educarea și promovarea unor generații de tineri care să ducă mai departe tradiția acestor meleaguri și a acestui neam.  În considerarea acestui deziderat a fost organizată de către Consiliul Județean Argeș, prin Centrul Cultural Județean Argeș, prima ediție a Festivalului-Concurs Național de Interpretare Muzică Ușoară ARTgeș FEST.

 Festivalul este menit să evidențieze actualul potențial cultural pe care România, în general, și Argeșul, în special, îl deține, întrucât este importantă excelarea și susținerea mai departe a performanței și încurajarea celor care se află la început de drum să își urmeze visele, afirma  reprezentantii Centrului Cultural Judetean Arges.

 

 

Write A Comment