DECIZIE! Dani Mocanu, amendă penală de 99.500 lei şi interdicţie pe 5 ani în oraşul Târgu Mureş!

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Dani Mocanu a fost condamnat vineri, 26 august, de Judecătoria Târgu Mureş, la plata unei amenzi de 99.500 lei, cu interdicţie în oraşul Târgu Mureş, pe o perioadă de cinci ani. Decizia a fost luată, după ce Dani Mocanu a semnat la începutul acestei luni un acord de recunoaştere a vinovăţiei, în scandalul în care a fost acuzat de amenințare, tulburarea ordinii şi liniştii publice și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

DECIZIA JUDECĂTORIEI TÂRGU-MUREŞ de vineri, 26 august:

„ (…) Aplică inculpatului Mocanu Daniel pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor, respectiv dreptul de a se afla în municipiul Târgu Mureş, judeţul Mureş, pe o perioadă de 5 ani. Pedeapsa complementară aplicată inculpatului se va executa de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri.

Condamnă pe inculpatul Mocanu Daniel la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 75.000 de lei (150 de zile amendă X 500 de lei) pentru săvârşirea infracţiunii de folosire fără drept de obiecte periculoase, cuantum al amenzii determinat ca fiind rezultatul înmulţirii numărului zilelor amendă, respectiv 150 de zile-amendă, cu suma corespunzătoare unei zile amendă, şi anume suma de 500 de lei.

În considerarea pluralităţii de infracţiuni sub forma concursului formal, se aplică pedeapsa cea mai grea, (de 75.000 de lei, la care se adăuga un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite 25.000 (75.000/3=25.000, echivalentul a 50 (150/3) de zile amendă, a câte 500 de zile fiecare), rezultând o pedeapsă totală a amenzii penale de 100.000 de lei (echivalentul a 200 de zile-amendă, a câte 500 de lei fiecare), care se va executa efectiv. Compută din suma rezultantă a numărului de zile- amendă (200), o zi, reprezentând perioada în care a fost supus unei măsuri preventive privative de libertate, urmând ca, finalmente, inculpatul să achite suma de 99.500 de lei, reprezentând 199 de zile-amendă, a câte 500 de lei fiecare. Atrage atenţia inculpatului privitoare la înlocuirea pedepsei amenzii cu pedeapsa închisorii în cazul neplăţii cu rea credinţă, unei zile-amendă corespunzându-i o zi de închisoare. Instanţa urmează să constate că inculpatul s-a aflat sub imperiul unor măsuri preventive privative de libertate, acesta fiind reţinut pentru 24 de ore, în data de 28.07.2022, ora 19:26, până la data de 29.07.2022, ora 19:26. Menţine măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de inculpatul Mocanu Daniel.  Cu drept de apel în termen de 10 zile. Pronunţată astăzi, 26 august 2022.” se arată în decizia de vineri, 26 august a Judecătoriei Târgu Mureş.

Manelistul argeșean a fost  acuzat că a amenințat un tânăr cu cuțitul, într-un club din Târgu Mureș. La finele lunii trecute, Dani Mocanu a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind eliberat vineri, 29 iulie, și cercetat sub control judiciar. În 4 august, judecătorii din Mureş au înregistrat pe rol dosarul în care acesta îşi recunoaşte vinovăţia.

Dani Mocanu și fratele său, Ionuţ Nando, mai sunt cercetați pentru tentativă de omor şi tulburarea liniştii publice, după un scandal care a izbucnit în noaptea de 18-19 august într-o benzinărie de la ieșirea din Pitești.

Dani Mocanu se află în arest la domiciliu, iar fratele său Nando a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, până la data de 22 septembrie.

CITIŢI ŞI: Dani Mocanu şi dosarul cu videoclipul CURWA

foto: antena3

Write A Comment