SURSE: Gheorghe Dincă, confuz pentru că procurorii l-au luat pe alt traseu decat cel facut noaptea

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

După declaraţiile publice ale şefului DIICOT, Felix Bănilă, Interespublic.ro a vorbit cu surse apropiate anchetei care se desfăşoară în cazul crimelor lui Gheorghe Dincă. Potrivit surselor, cercetările făcute în casa groazei nu ar fi fost întrerupte din cauza lipsei inculpatului la fata locului (acesta fiind dus la spital, acuzand dureri in piept), ci pentru că procurorii ar fi considerat că viaţa lui ar fi fost pusă în pericol de alte persoane. De asemenea, aceleaşi surse acreditează ideea că Gheorghe Dincă ar fi urmat să-i ducă pe anchetatori la faţa locului, dacă aceştia nu ar fi schimbat traseul.

“Nu inculpatul a fost de vină (ca au fost intrerupte cercetarile in casa groazei de pe strada Craiovei, nr 169, Caracal). El voia să mai dea nişte detalii. Voia să-i ducă la locul indicat de el, dar au spus gata, nu se mai poate. Inculpatul a fost huiduit, scuipat, a deranjat si presa, moment în care procurorul a trebuit să respecte legea 193 aliniatul 4, privind securitatea persoanelor a căror viaţă este pusă în pericol. Procurorul a întrerupt procedura de reconstituire din acest motiv. Erau persoane care puteau atenta la viaţa inculpatului Gheorghe Dincă.” (declaratie obtinuta pe surse)

Despre locul indicat de Dinca

„El a indicat locul unde a spus ca ar fi aruncat cadavrul. Dar a devenit confuz din cauza drumului pe care a fost luat. Pentru că a fost luat pe alt traseu. Pe un drum de câmp. El a mers să recunoască locul, dar a fost dus pe alt traseu, nu pe traseul despre care el spune ca l-a facut pe timp de noapte.”- au declarat surse apropiate anchetei DIICOT.

Nu s-au gasit urme vizibile de sange

Potrivit acelorasi surse, in caza groazei nu s-ar fi gasit urme vizibile de sange: „S-au ridicat tot felul de probe, s-au găsit tot felul de urme, tot felul de obiecte, pe care pot fi găsite urme de sânge, dar care nu au fost vizibile. Nu s-a văzut sânge la prima vedere.”- au mai spus acestea.

Declaratia sefului DIICOT, Felix Banila, despre intreruperea reconstituirii din casa lui Gheorghe Dinca:

“Fiind vorba despre o cauză care se desfăşoară cu un inculpat aflat în arest preventiv, cercetarea la faţa locului trebuie reluată în prezenţa dumnealui şi a apărătorului său. Dacă poate fi adus, trebuie adus, pentru că nu putem să ne asumăm riscul de a genera suspiciunea că am planta noi nişte probe.”

Conform aceloraşi date obţinute de surse, procurorii ar urma să se ferească din ce în ce mai mult de ochii presei sau de oprobiul public. Schimbarea traseului catre locul indicat de Gheorghe Dinca s-ar fi facut din cauza presiunii mediatice, admit aceleasi surse.

Gheorghe Dinca ar fi fost batut chiar in dimineata zilei de vineri, cand anchetatorii au intrat in casa groazei la ora 6 dimineata, fiind trantit la podea si lovit cu picioarele.

Dinca nu dormea la acea oră.

 

Write A Comment