AUR Argeş, despre nunta lui Simion: „Din Argeș au venit 3 000 de baloți de fân, sute de borcane de Magiun de Topoloveni, Ansamblul Posada”

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Liderul AUR Argeş, Bogdan Velcescu, ne spune despre cum şi cu ce a contribuit filiala judeţeană la organizarea nunţii lui George Simion. Acesta vorbeşte de marile controverse apărute în jurul acestui eveniment de anvergură,  dar şi de presiunile politice apărute. La eveniment s-au aflat circa 500 de argeşeni, mai spune Bogdan Velcescu.

80 % din costuri au fost asigurate din donații și „daruri adhoc”!

„Așa cum am declarat imediat după alegerile Parlamentare din 2020 , „săraci și desculți am pus o țară pe gânduri „, pot spune că și acum am reuşit să punem o țară pe gânduri, tot săraci și tot desculți!  De ce spun asta? Pentru că am participat alături de 18 voluntari din Argeş la organizarea acestui eveniment care nu a fost perfect, dar care ne reprezintă pe noi, pe români!

Au fost multe controverse legate de finanțarea acestei nunți…Fraților! 80 % din costuri au fost asigurate din donații și „daruri adhoc”!

Spre exemplu, din Argeș au venit 3 000 de baloți de fân, sute de borcane de Magiun de Topoloveni. Au fost sute de ore de voluntariat. 18 voluntari care au pus umărul la tot ce a însemnat amenajarea spațiului de eveniment. Am adus pe scenă și, printre corturile regionale etnografice,  Ansamblul Posada (Curtea de Argeş) care nu a avut nicio pretenție. Trebuie să menţionez că au fost singurii care nu au răspuns la presiunile politice constante din ultimele 2 săptămâni! Sistemul a lucrat la foc mic, dar constant, astfel încât,  rând pe rând, Meșteșugari și Ansambluri folclorice au cedat și s-au scuzat. Am înţeles și mergem mai departe!

De la sculptură în lemn, ia brodată manual,  la faimoșii călușari

Argeșul a fost prezent la acest eveniment și cu un cort etnografic regional „Argeş şi Muscel”, alături de alte 12 corturi regionale. (foto deschidere)Nu au lipsit din cort nici meșteșugurile populare ce sunt încă păstrate ca nestemate în județul nostru. De la sculptură în lemn, ia brodată manual de mâinile încercate de ani ale argeșencelor, la faimoșii călușari. Toate acestea au format o imagine unică ce creionează perfect mândria și unicitatea argeșenilor!A meritat toată munca pentru a vedea aproximativ 500 de argeșeni ce se bucură la un loc cu alți 14. 446 de români din toate colțurile țării (număr de brățări înregistrate la porțile de acces )!

Le urăm mirilor Casa de Piatră și cât mai mulți urmași!”, ne- a declarat preşedintele interimar al AUR Argeş, Bogdan Velcescu.

sursă foto- Bogdan Velcescu, arhivă personală

Write A Comment