Curtea de Apel s-a pronunţat: Primarul Ion Georgescu rămâne în arest!

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Curtea de Apel Piteşti a hotărât astăzi ca primarul Ion Georgescu să rămână în arest preventiv pentru 30 de zile, în dosarul de corupţie în care este încă anchetat pentru trafic de influenţă.

Magistraţii au judecat contestaţia făcută de edil împotriva deciziei dată de Tribunalul Argeş în data de 5 octombrie şi au respins-o ca nefondată.

DECIZIA: „În baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 1 lit. b din Codul de procedură penală raportat la art. 204 Cod procedură penală, respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul GEORGESCU ION , împotriva încheierii nr. 143 din data de 05 octombrie 2023 pronunţate de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş  Secţia penală, în dosarul nr.4939/109/2023. În baza art. 275 alin. 2 din Codul de procedură penală, obligă contestatorul-inculpat la plata sumei de 200 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată astăzi, 12 octombrie 2023, la Curtea de Apel Piteşti Secţia Penală şi pentru cauze cu minori şi familie, prin punerea soluţiei la dispoziţia contestatorului şi procurorului prin mijlocirea grefei instanţei, în condiţiile art. 405 alin. 1 Cod de procedură penală.”

Primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, este acuzat de procurorii DNA că ar fi fost de acord s-o angajeze pe fiica şefului Poliţiei Locale Piteşti, Valerică Nicolae- denunţător în dosar- ca medic la Spitalul Mioveni după ce ar fi acceptat promisiunea acestuia de a-i oferi suma de 30.000 de euro.

Valerică Nicolae susţine că i-ar fi remis edilului o tranşă de 10.000 de euro, bani pe care primarul i-ar fi returnat  în seara de 4 octombrie, în sediul Primăriei Mioveni, moment în care, spun procurorii, ar fi avut loc şi un flagrant. Cei 10.000 de euro ar fi fost înapoiaţi de primar, pentru că nu ar fi putut onora cererea lui Valerică Nicolae, mai spune DNA.

Fiica denunţătorului, tânăra doctoriţă Sînziana Nicolae, care îşi desfăşoară activitatea la două unităţi spitaliceşti: Spitalul Costeşti şi Spitalul Militar Piteşti, într-o declaraţie oferită interespublic.ro a susţinut că „după rezindenţiat, suntem şomeri”.

Tatăl ei, director general al Poliţiei Locale Piteşti, a intrat în concediu de odihnă pentru 32 de zile. Are telefonul închis, pentru că s-ar afla încă în posesia DNA.

Foşti magistraţi ai justiţiei argeşene susţin că Valerică Nicolae nu mai are nici autoritatea, nici demnitatea de a ocupa în continuare funcţia de şef al Poliţiei Locale Piteşti, pentru că a vrut să-şi angajeze fiica, promiţând primarului Ion Georgescu o şpagă de 30.000 de euro.

PE SUBIECT: 


Denunţătorul Valerică Nicolae are telefonul la DNA şi s-ar fi retras la Bârla!


“Moral, denunţătorul lui Ion Georgescu este la fel de vinovat! Impediment la ocuparea funcţiei !!!”


Primarul Ion Georgescu a fost arestat pentru 30 de zile!


Sînziana Nicolae, fiica denunţătorului din dosarul primarului Ion Georgescu: După rezidenţiat, suntem şomeri!


Write A Comment