Alina Gorghiu: “Crescând numărul femeilor în funcții publice, creștem automat și numărul de proiecte pentru toate acele domenii neglijate!”

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

În 2024 va avea de câștigat cel mai mult partidul care va avea susținerea femeilor, care va avea programe și proiecte care răspund nevoilor femeilor, care vor propune pe listele electorale cât mai multe femei puternice și credibile, pentru că experiența arată că numai astfel un partid politic arată că înțelege și exprimă nevoile familiilor, femeilor, copiilor! Iar pentru PNL, ele reprezintă un nucleu solid. Se vede și în Guvern, unde avem 4 ministre liberale, toate la ministere grele: externe, educație, cultură și justiție. În Europa, două femei – Președinta Comisiei Europene şi Preşedinta Parlamentului European – au devenit lideri în vremuri extrem de dificile și au o contribuție mare la asigurarea funcționării instituțiilor europene. Foarte aproape de noi, o altă femeie conduce cu multă diplomație și inteligență Republica Moldova, un stat asupra căruia planează pericolul unui aer rece, neprietenos, venit dinspre Kremlin. Liderii politici din România trebuie să își asume cu curaj, să accepte că femeile sunt la fel de bune! Crescând numărul femeilor alese în funcții publice, creștem automat și numărul de proiecte concrete pentru toate acele domenii neglijate: mame şi copii, categorii defavorizate, violenţa domestică şi de orice natură, politici pentru încurajarea familiilor tinere, creșterea natalității.

O lume în care femeile sunt corect reprezentate are un potențial mai mare de dialog, solidaritate, colaborare pentru a construi ceea ce ne dorim în România, dar și un potențial mult mai redus pentru violență, pentru conflict, pentru încălcarea normelor sociale. Și am să vă propun o cifră care susține asta: doar 4,45% din persoanele private de libertate în România sunt femei! Restul sunt bărbați! În Parlament, așa puține cum suntem, am reușit să promovăm legi importante pentru femei. Avem ordinul de protecție pentru protejarea victimelor violenței domestice, avem monitorizarea electronică a agresorilor deja în vigoare în unele județe, avem legea care prevede 4 zile de lucru de la domiciliu pe lună pentru părinții cu copii mici, avem și legea privind Registrul agresorilor sexuali datorită căruia peste 65 000 de persoane care au comis diferite fapte penale nu se mai pot apropia de cei cărora le pot face rău. Urmează în curând extinderea ordinului de protecție, o măsură destinată combaterii oricăror forme de violență din societate”, a declarat ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, în cadrul evenimentului susţinut de Organizaţia Femeilor Liberale, Filiala Argeş. 

Write A Comment