Elena Iagăr, contestată la Tribunalul Argeş: I S-A ARANJAT CONCURSUL ORI BA ?!?

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Astazi a avut loc primul termen de judecată într-un alt conflict instituţional, care implica institutia CJ, după cel mediatizat cu Evidenţa Populaţiei. Liderul de sindicat al Şcolii Populare de Arte şi Meserii, Cristian Marineaţă (profesor şi absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti), a cerut Consiliului Judeţean, în instantă, anularea concursului de manager castigat de Elena Iagăr. Marineaţă a invocat multiple probleme la modul în care a fost susţinut acest concurs, acuzând că Elena Iagăr nu avea cum să câştige postul, pentru că nu îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege. El spune că aceasta ar fi fost favorizată, încă din momentul în care a fost angajată ca referent debutant la Şcoala de Arte, lăsând să se înţeleagă că ocuparea funcţiei ar fi fost aranjată. Pe surse, s-a spus că Elena Iagăr ar fi beneficiat de pază la uşa instituţiei, în momentul în care a dat concursul.

Iată o parte din reclamaţiile profesorului Cristian Marineaţă adresate Consiliului Judetean si trimise în instanţă:

 ######  Criteriile de înscriere au fost stabilite pentru  A AVANTAJA o anumita persoana (favorizarea persoanei preferate cu mult timp inainte de vacantarea postului), in sensul ca nu respecta criteriul profesiei de specialitate, adica sa fie profesor absolvent al Conservatorului (Arte)  cu specialitatile: muzica, instrument, desen, picture, specialitati care se predau in Scoala Populara de Arte și Meserii din Pitești si, nicidecum limba engleza, asa cum a absolvit numita Elena Iagăr cu 2 ani vechime in invatamant (ca suplinitoare). In scolile populare nu se predau cursuri de limbă engleză și nu se pot echivala astfel de cursuri cu cele de artă.

 

###### Candidata castigatoare, numita Elena Iagăr, era incadrata ca REFERENT DEBUTANT în cadrul Școlii Populare de Arte și Meserii din Pitești, deci, criteriul de vechime in profesie de minim 2 ani NU este indeplinit.

 

######  Caietul de obiective cuprinde criterii care sa AVANTAJEZE aceeasi persoana, nefiind clar sistematizate si fara ambiguitati. Se incalca inclusiv cerinta de participare prevazuta in Statul de functii care prevede o clasificare profesionala de gradul II.

 

######  Inca de la incadrarea sa ca referent debutant la Scoala Populara de Arte și Meserii din Pitești in luna noiembrie 2016, numitei Elena Iagăr i s-a facut PUBLICITATE, in sensul ca VA FI managerul scolii creand în atare condiții o situatie de SUSPICIUNE in cadrul celorlalti eventuali concurenti. Aceasta situatie coroborata cu SECRETIZAREA concursului, a facut ca specialistii in domeniul artelor sa renunte la inscrierea la acest concurs. In numeroase ocazii, discutii, presa, inclusiv in comportament, numita Elena Iagăr S-A ERIJAT CA VIITOR MANAGER, ceea ce s-a și întâmplat într-un final.

 

###### Vă solicit să-mi admiteţi contestaţia, să dispuneţi anularea dispoziţiei nr. 498/03.07.2017 a preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş de numire a numitei  Elena Iagăr în funcţia de manager al Şcolii  Populare de Arte şi Meserii Piteşti, anularea concursului pentru ocuparea postului de manager, cu consecinţa reorganizării unui nou concurs pentru ocuparea postului de director al Şcolii  Populare de Arte şi Meserii Piteşti, cu cheltuieli de judecată. (ACTIUNE CRISTIAN MARINEATA, TRIBUNAL ARGES, DOSAR 5610/109/2017/a1)

CE TREBUIE SA STII: Astazi, la primul termen de judecata nu s-au prezentat nici reprezentantii Consiliului Judetean, nici Elena Iagar, procesul fiind amanat.

CE MAI TREBUIE SA STII: Elena Iagar este fostă ziarista. Anul trecut, s-a ocupat de campania electorala a lui Tudor Pendiuc, fost candidat din partea ALDE pentru Senat. Iagar a ocupat postul de manager la Scoala de Arte, dupa ce sotia lui Pendiuc a iesit la pensie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Write A Comment