# VEZI fotografii facute de angajatii lui Dan Manu, ca in supravegherile ambientale ale SRI
# VEZI ce zice Liviu Dragnea
Consiliul Judeţean Argeş te poate fila şi fotografia, te poate pune sub propria urmărire, dacă are vreun interes. Nu este vorba de nicio solicitare a organelor competente gen DNA, DIICOT, procuratură, singurele care au competenţa de a cere unui judecător avize de urmărire, pe care să le facă SRI-ul.
În lunile octombrie şi decembrie 2017, la 7 dimineaţa şi la orele 16 ori 16 şi ceva, uneori si in timpul programului, Consiliul Judeţean Argeş a filat şi fotografiat locuinţa lui Viorel Badea, fost director al Evidenţei Populaţiei. Acest lucru rezultă din toate planşele fotografice şi CD-ul depus de CJ într-unul din dosarele publice în care a fost implicat în litigiile cu Badea. Tribunalul Sibiu îi ceruse lui Badea să demonstreze cu acte că locuieşte în Sibiu, oraşul în care urma să se judece o speţă, dar Consiliul Judeţean a fost mai iute de mână şi a ordonat urmărirea locuinţei lui din Piteşti.
Iată cum Consiliul Judeţean se substituie organelor de control sau ofiţerilor din cadrul Biroului de Filaj ale SRI:
„La data de 13.10.2017 când s-a format dosarul la Tribunalul Sibiu, reclamantul se afla în municipiul Piteşti strada (…), nr (…), renovându-şi imobilul unde locuieşte efectiv cu soţia sa. În susţinerea celor arătate, în probaţiune depunem un set de fotografii ca anexe ale altor înscrisuri şi un CD”, spune CJ, într-o adresă semnată de Dan Manu, Ionel Voica şi Alisa Ciobanu.
Badea a fost urmărit de angajaţii CJ şi fotografiat în timp ce-şi zugrăvea imobilul din Piteşti, au fost pozate maşini şi alte adrese etc.
Oamenii Consiliului Judeţean şi-au petrecut ore şi zile în şir, din octombrie până în decembrie, pentru a-l surprinde pe cetăţean la casa din Piteşti. Nu se ştie dacă doar acestea sunt fotografiile aflate în posesia Consiliului Judeţean, existând suspiciunea că pot fi mai numeroase şi făcute în afara cadrului legal. Toate acestea pentru ca CJ să mute dosarul din Sibiu la Argeş.
Ce procedură legală a urmat Consiliul Judeţean pentru a fila şi urmări un obiectiv şi pe cetăţeni? Au fost semnate delegaţii în acest sens? S-a filat din maşinile CJ-ului sau din maşinile personale ale angajaţilor? Ori CJ Argeş a încheiat vreun contract cu o firmă de detectivi, pentru că ne este greu să credem că a fost vreo sarcină trasată Corpului de Gardieni Publici, serviciu public al Consiliului Judeţean.
Ieri, Ziarul Gherila l-a întrebat pe Liviu Dragnea, în conferinţa de presă de la Piteşti dacă, în calitate de fost preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, îşi aminteşte să fi avut printre atribuţii sarcini de urmărire, filaj şi fotografiere a cetatenilor, a obiectivelor. Şocat de intrebarea noastra, liderul PSD a spus: „Exclus aşa ceva!”
alte detalii pe subiect AICI: BOMBA/Dan Manu a filat
subiectul pe larg, in editia GHERILA de luni, 23.04
foto- o parte din plansele fotografice depuse de CJ in dosarul public 5152/85/2017