# Dumitru Braia este noul şef al Fiscului

Astăzi, ANAF (sub semnatura presedintei Mihaela Triculescu) a emis ordinul prin care Lucreţiu Tudor, director general al Finanţelor Argeş, este schimbat din funcţia pe care a ocupat-o pentru o perioadă de un an. Noul director al Fiscului este Dumitru Braia, care a primit o delegare pentru patru luni şi  jumătate, mai precis de pe data de 18 februarie până pe data de 30 iunie a.c. Schimbarea lui Lucreţiu Tudor are loc în plin scandal al PSD Argeş, cunoscandu-se faptul că tânărul social-democrat a fost propus şi susţinut pentru această funcţie de Biroul Judeţean Argeş al PSD, beneficiind de încrederea presedintelui executiv Cristian Gentea. Susţinătorii politici ai lui Lucreţiu Tudor, în frunte cu Gentea, văd în această schimbare o decizie complet nepotrivită, atâta vreme cât directorului de la Fisc nu a avut nimeni ce să-i reproşeze. Între Cristian Gentea şi liderul PSD, Şerban Valeca, au avut loc mai multe conflicte în aceste zile, care s-au soldat cu ruperea din interior a PSD Argeş.

# Luni, Gentea isi da demisia din functia de presedinte executiv al PSD Arges

Cristian Gentea îşi va prezenta demisia luni dimineaţa din funcţia de presedinte executiv al PSD-ului judeţean, ziua de 18 februarie anunţându-se încă de pe acum una de foc la organizaţia social-democrată din Argeş, pentru că se pregătesc şi alte demisii. „Îmi pare rău că i-am stricat rostul acestui tânăr foarte capabil. Am un mare disconfort personal, vizavi de înlocuirea lui. Luni imi voi prezenta demisia din functia de presedinte executiv al PSD Arges!”, ne-a declarat Cristian Gentea astăzi, după ce a aflat că a sosit ordinul de delegare a lui Dumitru Braia, care îl înlocuieşte pe cel mai tânăr director de Finanţe din ţară, Lucreţiu Tudor.

Dumitru Braia are peste 60 de ani, este inspector fiscal de mai multi ani in cadrul Finantelor Arges. In 2017, Braia a fost trimis sa lucreze la Administraţia Fiscala din Teleorman, într-o funcţie de conducere. A revenit la Pitesti in vara anului trecut. Sotia sa, Silvia Braia, lucreaza tot in cadrul Administratiei Financiare Arges.

Braia ar fi susţinut de către Mircea Drăghici, deputat si trezorier al PSD România şi de Şerban Valeca, liderul PSD Argeş, aflat in scandal deschis cu mai multi membri PSD, cel mai vizibil fiind cel cu presedintele executiv Cristian Gentea.

Printre demisiile care se pregatesc in PSD Arges, a fost vehiculata si cea a presedintei OF PSD Pitesti, Tatiana Predut.

Pe surse, Lucretiu Tudor se va afla saptamana viitoare la Madrid, pentru meciul care se va disputa miercuri cu Juventus.

Lucretiu Tudor va reveni in functia de inspector Antifrauda, de unde a fost delegat ca director general al Finantelor in data de 25 ianuarie 2018.

Write A Comment