Achiziţie de 5* pentru PNL Argeş: prorectorul Emanuel Soare

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Emanuel Soare este prorectorul Universităţii de Stat Piteşti, profesor universitar doctor în ştiinţele educaţiei şi a surprins audienţa săptămâna trecută, când liderul PNL Argeş, Adrian Miuţescu, i-a urat bun-venit în filiala judeţeană. Emanuel Soare este poate una dintre cele mai bune achiziţii ale liberalilor din ultima perioadă, dată fiind preocuparea partidului de a-şi întări  pe cât putinţă profilul politicianului tânăr şi intelectual. Emanuel Soare are în spate o carieră spectaculoasă în domeniul universitar şi se bucură de o recunoaştere pe măsură în activităţile pe care le desfăşoară. Deşi păşeşte pentru prima dată într-un partid politic, Emanuel Soare a dat dovadă la conferinţa de presă din aceasta saptamana că ştie foarte clar de ce a intrat în PNL.

# Soare: “Suntem într-un moment în care România a luat-o într-o direcţie greşită”

“Pentru mine este un moment istoric. Nu am mai făcut parte din niciun alt partid politic. Este o lume de care am stat departe până acum. Am avut încredere că, în ultimii 30 de ani, cei care au ales cariera politică ştiu ce fac, că au competenţele necesare, de aceea am încercat să-mi văd de activitatea mea profesională. Dar am ajuns într-un moment în viaţă, în care am realizat faptul că bărbaţii adevăraţi trebuie să facă un pas în faţă şi să se implice în bunul mers al cetăţii. Cred că suntem într-un moment în care România a luat-o într-o direcţie greşită şi trebuie să găsim o formulă prin care cei care au dovedit diverse competenţe profesionale să vină în faţă, pentru a îndrepta mersul societăţii noastre. De aceea am decis să mă înscriu în PNL, răspunzând astfel unei viziuni pe care am sesizat-o în conducerea PNL şi în mod special în PNL Argeş. De obicei, nu iau uşor decizii, dar dacă le iau, nu mă întorc. Cred că am câteva competenţe dobândite profesional, care mă vor ajuta să am rezultate şi în domeniul politic. Aşa cum m-am ghidat în viaţa profesională, şi în politică voi urmări nişte obiective foarte clare, care pot fi rezumate într-un singur cuvânt: DUBLU. Vom dubla numărul de membri ai organizaţiei, vom multiplica activităţile, vom face din PNL Argeş cea mai puternică filială la nivel naţional. Vom oferi un exemplu pentru ceilalţi profesionişti care nu s-au implicat în politică, dar care activează cu succes în domeniile lor de activitate. Vom încerca să-i facem să vină lângă noi, astfel încât să reprezentăm o nouă generaţie în PNL. Vom face tot posibilul să răspundem aşteptărilor societăţii româneşti şi ale Europei.”- a declarat cel mai nou membru al PNL Argeş, prorectorul Univ. Piteşti, Emanuel Soare.

# Miuţescu: „Avem nevoie de intelectuali”

PNL Argeș este o filială deschisă a liberalismului! Avem nevoie de intelectuali și de oameni de calitate! De aceea, suntem foarte bucuroși ori de câte ori astfel de oameni ne trec pragul să se înscrie în PNL. Îi spunem bun venit, cu această ocazie, prorectorului Universității din Pitești, Emanuel Soare.”- a declarat Adrian Miuţescu.

Şi soţia prorectorului liberal activează în domeniul universitar, având, de asemenea, o carieră impresionantă. Liliana Soare este conferenţiar în cadrul Facultăţii de Litere a Universităţii din Piteşti. În 2010 a obţinut titlul de doctor în filologie (Universitatea din Bucureşti). În perioada 2012-2015, aceasta a fost prodecan al Facultăţii de Litere.


Write A Comment