“Garda de Mediu, dacă nu percutează în timp real, păţeşte ce au păţit alţii. În direct este schimbat comisarul! Cum a fost la Cluj. Vă promit că luni, odată ajunsă la minister, voi da ordin de verificare. Nu sunt făcută să fac rău, că nu ştiu, dar dacă legea nu este respectată, eu nu am ce să fac. Să fiţi convinşi că săptămâna viitoare o să-i vedeţi pe cei de la Direcţia de Control fix aici.” sunt declaratiile ameninţătoare pe care ministra Graţiela Gavrilescu le-a făcut săptămâna trecută, cand s-a aflat la sediul ALDE Argeş, intr-o conferinta de presa, mai precis pe 20 aprilie. Cu ce ocazie le-a facut?

Presa i-a cerut o părere despre situaţia autorizaţiilor eliberate de Mediu pentru depozitarea deşeurilor în Ştefăneşti. Directoarea Agenţiei de Mediu, Cristina Surdu (ALDE) se afla tot la sediul ALDE Argeş, într-un alt birou, urmărind transmiterea conferinţei de presă la TV.

După conferinţa la care au participat si Norica Nicolai, Andrei Gerea, Robert Tudorache, Simona Brătulescu, ALDE a susţinut o şedinţă de partid de circa 10 minute. Tema? Problema deşeurilor de la Stefanesti. Ulterior, pentru că o durea măseaua, ministra Gavrilescu s-a retras în separeu. În drum spre ea, Simona Brătulescu a luat-o de mână pe Cristina Surdu la o discuţie restrânsă cu ministra, spunându-i „Hai şi tu”, spun surse ALDE. Cele trei au purtat discuţii în separeu, mai spun surse ALDE, în timp ce Andrei Gerea si Robert Tudorache se aflau afară.

Se cunoaste ca subprefectul Gabriel Stoian a criticat-o pe directoarea Surdu de la Mediu în problema emiterii de autorizaţii pentru firmele cu deşeuri, iar aceasta s-a văitat la ministră, vineri, 20 aprilie.

Luni, 23 aprilie, Gratiela Gavrilescu a uitat sa dea ordin de verificare a depozitelor de deşeuri de la Ştefăneşti, aşa cum promisese. Nici Direcţia de Control nu a sosit la Argeş până astăzi.

Marţi, 24 aprilie, guvernul a semnat totusi un ordin pentru Argeş, dar nu pentru deşeuri şi nu emis de Graţiela Gavrilescu, ci de colega acesteia, Carmen Dan: demiterea subprefectului Gabriel Stoian (ALDE).

Tot marti, 24 aprilie, Guvernul l-a demis si pe subprefectul de la Braşov, Ciprian Băncilă, căzut în dizgraţiile ALDE, după cum a titrat presa. În locul lui Băncilă a fost numit Adrian Folea, mult mai susţinut de ALDE, dar si de PSD.

foto: Simona Bratulescu, Gratiela Gavrilescu, 20 aprilie, conferinta ALDE Arges


Write A Comment