MGC Bunătăţi de Topoloveni va demara un proiect de refacere a fabricii distrusă de incendiu

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Directorul general al cunoscutei fabrici de conserve de la Topoloveni, MGC International Investement- Bunătăţi de Topoloveni, Salah Said, ne-a declarat că peste circa şase luni patronatul va demara un proiect amplu de refacere a fabricii distruse de incendiu. După cum bine ştiţi, fabrica de semipreparate şi mezeluri care fusese inaugurată la finele anului trecut, a ars din temelie la începutul acestui an.

# Focul a distrus utilaje de sute de mii de euro

„Flăcările au izbucnit de la o fripteuză. Există trei, patru oameni care rămân întotdeauna după program, pentru tot ce înseamnă cutăţenie. S-a întâmplat să vadă cum iese fum de la fripteuza de prăjit, care are vreo zece metri lungime. Flăcările s-au întins rapid până în podul fabricii, din cauza uleiului de palmier, care era încins la vreo 175 de grade. Din fericire nu a fost nimeni rănit, iar pompierii au acţionat foarte rapid. Le mulţumim încă o dată pentru promptitudinea de care au dat dovadă. Eu nu eram acasă la acea oră, eram la cantina fabricii, dar nu am văzut fum, nu s-a văzut nimic. Lucrurile s-au petrecut cu o repeziciune de neimaginat. Avem asigurare de 1,5 milioane de euro, dar pierderile sunt de 7 milioane de euro. Focul a distrus toate utilajele şi toată marfa din noua fabrică. Am evacuat tot de acolo, pentru distrugerea mărfii făcută scrum”- ne-a declarat directorul general Salah Said.

# O investiţie totală de circa 25 de milioane de euro

Producţia de conserve de la Topoloveni se întinde pe o suprafaţă de circa 3000 de mp. Anul trecut, noua fabrică a fost deschisă şi modernizată cu utilaje de ultimă generaţie pe o suprafaţă de circa 1100 de metri pătraţi. Astăzi, în incintă se pot vedea doar resturile unui incendiu agresiv. Potrivit declaraţiilor directorului Said, producţia merge mai departe, iar rezultatele sunt unele performante, în ciuda pierderilor însemnate. „Fabrica noastră datează din 2008, iar valoarea investiţiilor făcute până astăzi se situează la circa 25 de milioane de euro. Doar până în 2013 am investit 5 milioane de euro. Îmi amintesc cum arăta când am venit aici. Era pădure pe acoperiş. Merge foarte bine producţia de preparate mixte, legume şi carne, pe care le exportăm în toată Europa, în special în Suedia, Marea Britanie, Germania, Franţa, Spania şi Italia. Vara este perioada de vârf, când vindem circa 5 milioane de borcane de zacuscă, un produs foarte mult căutat şi la noi în România şi în afara ţării. Pe timp de vară, ne intră în producţie circa 50 de tone de legume pe zi. Suntem în toate supermarketurile din ţară. Nu folosim niciun conservant. Absolut totul este natural.”- mai spune directorul general al Bunătăţilor de Topoloveni.

# Despre MGC „Bunătăţi de Topoloveni”

Compania MGC International Investement aparţine cetăţeanului de origine libaneză Murad Ahmed, ce deţine în proprietate, pe lângă „Bunătăţi de Topoloveni”, branduri precum Spring Time, Mandy Foods, Ala Carte Collection, Tabakta, Beyroutee- lebaneze cuisine, dar şi Grădina Mariei etc. Directorul general Salah Said ne spune că MGC furnizează pe piaţa de profil nu mai puţin de 120 de categorii de produse. Pot fi achiziţionate din Carrefour, Kaufland, Mega Image etc. MGC Topoloveni are un număr de 167 de salariaţi. Compania deţine o staţie de epurare proprie, în care au fost investiţi circa 300.000 de euro, dar şi un laborator de analize dotat după ultimele condiţii legislative, pentru care s-au cheltuit fonduri de aproximativ 200.000 de euro.

FOTO- SALAH SAID

Write A Comment